UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Willem II met 2-0 gewonnen. FC Utrecht handhaafde zich daarmee in de eerste helft van de ranglijst in de eredivisie, Willem II bleef na twee ruime overwinningen weer eens puntloos en degradatiekandidaat.

Cedric van der Gun opende al na vier minuten de score. Kort na de pauze verdubbelde de Antilliaanse international Robin Nelisse de voorsprong van de thuisclub.

Groningen - Roda JC

FC Groningen pakte zondagmiddag een punt tegen Roda JC. Lange tijd leek de thuisclub zelfs drie punten te veroveren, maar tien minuten voor tijd kwam Roda JC via Andres Oper langszij.

De van De Graafschap overgekomen spits Berry Powel had na een kwartier voor de 1-0 gezorgd. Tien minuten later kreeg Martijn Meerdink een rode kaart, waardoor de Groningers ruim een uur met tien man speelden.

Sparta - VVV Venlo

Sparta heeft zondag in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege behaald op concurrent VVV-Venlo: 2-0.

Verdediger Jerold Promes kopte Sparta op slag van rust naar 1-0. Al snel in de tweede helft maakte Yuri Rose op het Kasteel 2-0.

Team

De nieuwe trainer Foeke Booy stelde vorige week na de stunt bij FC Twente (2-1 zege) dat er eindelijk weer een team op het veld staat, met spelers die voor elkaar willen werken. Zo goed als tegen FC Twente speelde Sparta tegen VVV zeker niet, maar de strijdlust maakte het verschil.

Bij VVV wil het de laatste weken niet meer lukken. De Limburgers komen na de derde nederlaag op rij stilaan in grote degradatieproblemen. Eerder verloor VVV met grote cijfers van Heracles Almelo (0-5) en Heernveen (1-5).