AMSTERDAM - Trainer Bert van Marwijk speelde zondag voor de negende keer met Feyenoord tegen Ajax. "Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", verzuchtte hij zondag na de nederlaag van 3-0, die veel hoger had moeten uitvallen.

"We waren helemaal kansloos. We zijn afgebluft en vernederd. Onbegrijpelijk gewoon. Wij trappen af en toch kan Ajax na 15 seconden al op 1-0 komen. Daardoor staat het publiek van Ajax meteen achter de ploeg. We liepen direct achter de feiten aan."

Van Marwijk: "We hebben ongelooflijk slecht verdedigd en geen enkele kans afgedwongen. Mijn spelers kunnen een voorbeeld aan John Heitinga nemen.

Het is mooi om te zien hoe die jongen een Ajax tegen Feyenoord beleeft. Feyenoord is ook op mentaliteit afgebluft."

Koster

Trainer Adrie Koster was zondag blij dat Ajax zondag van Feyenoord won. "We hebben ons goed hersteld van de nederlaag tegen PSV.

Maar ik vind het jammer dat we tussen de 55e en 70e minuut vijf tot zeven enorme kansen hebben gemist. We hadden met dubbele cijfers moeten winnen."

Bijsmaak

Koster: "Gelukkig maken we in slotminuut nog 3-0. Daardoor hoefden we toch niet met een vervelende bijsmaak van het veld af. Tegen PSV verzuimden we namelijk ook om op belangrijke momenten te scoren.

Het verschil met PSV is nog steeds heel groot. Toch vind ik dit een belangrijke zege. Dit had Ajax even nodig."