EASTERN CREEK - Het Nederlandse A1GP-team is zondag in Australië in zesde wedstrijd van het seizoen als achtste geëindigd in de hoofdrace en als negende in de sprintrace.

Jeroen Bleekemolen slaagde er tijdens de hoofdrace na een start van de elfde plaats wel in een aantal plekken op te schuiven, maar de autocoureur kon het tempo van de koplopers niet evenaren.

Op het gladde parkoers handhaafde hij zich uiteindelijk in top tien.

Zege

De zege in de hoofdrace ging naar Zuid-Afrika met Adrian Zaugg aan het stuur. Frankrijk zegevierde in de sprintrace. De leider in de tussenstand viel in de hoofdrace uit.

De Fransen moeten nu de koppositie delen met Nieuw-Zeeland. Beide landen hebben 96 punten. Nederland staat zevende met 55 punten.

Bleekemolen

"We gingen gewoon niet hard genoeg, zo eenvoudig is het", concludeerde Bleekemolen. "In de sprintrace kon ik op het droge nog redelijk meekomen en zat ik na een goede start vlak achter Amerika."

Vibratie

"In de hoofdrace voelde de auto erg slecht aan. Er zat een rare vibratie in de auto, die leek wel uit het stuurhuis vandaan te komen. We hadden echt het tempo niet en ik werd, ondanks een goede start en een paar plaatsen winst, links en rechts voorbij gereden."

"We wilden al bijna opgeven, zo erg was het. Maar na de pitstops ging het eigenlijk steeds beter en kon ik snel inlopen."