AMSTERDAM - Emile Heskey heeft afgezegd voor het Engelse team. Zijn coach bij Wigan beschrijft de blessure van de dertigjarige aanvaller als een beschadigde zenuw.

Fabio Capello, de bondscoach van Engeland heeft nog zes spelers uit zijn voorlopige selectie geschrapt.

Afvallers

Vier verdedigers hebben nu woensdag een vrije dag. Curtis Davies (Aston Villa), Ledley King (Tottenham Hotspur), Glen Johnson (Portsmouth) en Nicky Shorey (Reading) zijn niet de enigen die niet langer nodig zijn voor Fabio Capello.

Middenvelder Michael Carrick van Manchester United en Middlesbrough-linksbuiten Stewart Downing kregen ook te horen dat zij niet meer in de selectie van de Italiaan zitten.

Capello

De afvallers hoeven volgens Capello niet te vrezen dat ze nooit meer opgeroepen worden. "Ik wil duidelijk maken dat deze spelers nog steeds deel uitmaken van mijn plannen.

We zullen de vorm van iedereen in de voorselectie nauwgezet in de gaten houden terwijl we naar de WK-kwalificatiewedstrijden die vanaf september worden gespeeld, toewerken."

Aanvoerder

Diegene die aanvoerder van de Engelsen wordt tegen Zwitserland komende woensdag, hoeft ook niet vast op de aanvoerdersband te rekenen.

"Voor ik beslis wie er tijdens de kwalificatiereeks aanvoerder is, wil ik eerst een tijd met de spelers hebben gewerkt", aldus de Italiaan die eerder deze week David Beckham passeerde voor het nationale team.