BORDEAUX - Gerco Schröder heeft tijdens het concours hippique van Bordeaux de kwalificatiewedstrijd voor de wereldbeker op zijn naam gebracht.

De Twentse springruiter slaagde op Jumping Amsterdam net niet (tweede), zaterdagavond in het zuidwesten van Frankrijk lukte het wel.

Barrage

In de barrage stuurde Schröder zijn merrie Eurocommerce Milano na opnieuw een foutloze rit na 33,52 seconden door de finishlijn.

Hij verbeterde daarmee de tijden van de voor hem gestarte concurrenten duidelijk. Steve Guerdat bleef het dichtst in de buurt.

De Zwitser gaf met Jalisca Solier een kwart seconde toe. De Brit Tim Stockdale werd met Fresh Direct Corlato derde.

Streaker

Schröder, die vorige week in de RAI tijdens zijn eerste WB-parcours onaangenaam werd verrast door een demonstrant in onderbroek, had in Bordeaux geen last van dierenactivisten.

Hij reed zowel in de eerste omloop als in de barrage ongestoord, secuur en in tweede instantie nog hard ook.

Dat leverde hem behalve 20 WB-punten en opnieuw een grote sprong vooruit in de rangschikking ook nog een premie op van 28.750 euro. Guerdat streek 23 mille op, Stockdale nog altijd ruim 17.

Finale

Tien combinaties kwalificeerden zich voor de finale om het grote geld. Onder hen niet Albert Zoer en Piet Raijmakers jr.

De eerste, met zijn derde GP-paard Sam onder het zadel, maakte een springfout en eindigde als 20e. Raijmakers liep met de hengst van Schijndel's Rascin negen strafpunten op.