HEERENVEEN - Spits Gerald Sibon van SC Heerenveen moest tegen Vitesse al in de pauze worden gewisseld. "Ik had een tik tegen mijn kuit gekregen en ik vond het beter om niet door te gaan."

Daarna zag hij zijn ploeggenoten vanaf de zijlijn nog vijf treffers maken. "Het was fantastisch bij vlagen. Erg leuk om te zien."

Kampioenschap

Met het treffen met PSV, dat negen punten meer heeft dan de Friezen, voor de boeg, ziet Sibon nog wel een kleine kans op het kampioenschap. "Al is dat vooral in theorie. PSV laat weinig liggen. Wat dat betreft hoopten we dat AZ vanavond zou uithalen."

"Dan was het gat zes punten geweest en hadden we op drie punten kunnen komen. Nu blijft het negen. Maar we hebben een kans om te winnen daar."

Verbeek

Gertjan Verbeek kon na afloop van de 7-0 overwinninga alleen maar trots zijn op zijn elftal. "Ook de thuiswedstrijden beginnen nu een feest te worden. Zoals we momenteel voetballen doet me enorm goed."

"Alles zit mee, maar dat komt ook door het vertrouwen dat we hebben en uitstralen. Dat haalt het beste in spelers naar boven."

PSV

Zaterdag over een week wacht het treffen met koploper PSV. "Wat dat betreft is het jammer dat we veel spelers nu uitwaaien over de hele wereld voor interlands."

"We kunnen na woensdag maar een keer trainen, al heeft PSV daar natuurlijk ook mee te maken. Maar de kunst is om te genieten van dit moment."

De Mos

Verliezend coach Aad de Mos was helder in zijn analyse. "Als de meest scorende ploeg van de eredivisie het op de heupen krijgt, dan kan dit gebeuren."

"Als Heerenveen op voorsprong komen, gaat de machine draaien. Ook AZ, met al die topspelers, werd hier overklast. Gelukkig verliezen we uiteindelijk maar drie punten."