HEERENVEEN - Vitesse was zaterdagavond niet opgewassen tegen de dadendrang van SC Heerenveen.

Bij rust (2-0) was de schade voor Vitesse nog te overzien, maar na rust wervelden de Friezen door.

Vandenbussche

Doelman Brian Vandenbussche, die de afgelopen vijf wedstrijden geblesseerd moest toekijken, stond aan de basis van de vroege 1-0 van Miralem Sulejmani.

Zijn verre trap werd door Gerald Sibon gecontroleerd en een in keer doorgespeeld op de ontsnapte Serviër.

Vitesse dacht aan buitenspel van de snelle spits, maar Sulejmani mocht door en omspeelde Piet Velthuizen.

Pranjic

Nog geen vijf minuten later verdubbelde Danijel Pranjic, op aangeven van Jakob Poulsen, de score. De Kroatisch international stond vrij op de rand van het strafschopgebied en haalde doeltreffend uit.

Die 2-0 leek de thuisploeg in slaap te sussen waardoor Vitesse zich kon laten zien. De Arnhemmers waren zelfs dichtbij een treffer toen Civard Sprockel uit een hoekschop op de paal kopte en kort daarop schoot Theo Janssen maar net over.

Henrique

In de tweede helft bleef Gerald Sibon met een knieblessure aan de kant. Hij werd vervangen door Paulo Henrique.

De jonge Braziliaan liet zich direct gelden. Eerst stuurde hij Sulejmani weg, die over schoot. In dezelfde minuut schoot hij zelf net voorlangs.

Bradley

Heerenveen was duidelijk weer bij de les en Michael Bradley onderstreepte dat. De Amerikaan schoot vijf minuten na rust de 3-0 achter Velthuizen, na opnieuw een voorzet van Poulsen.

Het was de twaalfde seizoenstreffer voor Bradley, die daarmee clubtopscorer is. Tot die tijd had hij die titel moeten delen met de inmiddels vertrokken Afonso Alves.

Beerens

Het elftal van Gertjan Verbeek pakte door en binnen het uur zorgde Gianni Zuiverloon voor de 4-0. Vitesse werd zoek gespeeld en de net in het veld gekomen Roy Beerens demonstreerde dat door met een van zijn eerste balcontacten de 5-0 te maken.

Tien minuten voor tijd zorgde hij op aangeven van de niet zelfzuchtige Pranjic voor de 6-0 en direct daarna tekende Thomas Prager, een andere invaller, met een fraai schot zelfs voor 7-0.