LONDEN - Chelsea heeft zondag voor eigen publiek koploper Liverpool een flink pak slaag gegeven. De Londense ploeg zegevierde met liefst 4-0. Hasselbaink, met Melchiot in het basisteam, zorgde met zijn twaalfde competitietreffer voor 2-0. De andere treffers op het afgeladen Stamford Bridge kwamen op naam van Le Saux, Dalla Bona en Gudjohnsen.

Liverpool speelde niet eens zo slecht bij Chelsea. Maar de ploeg van doelman Dudek miste afmaker Owen, die met een dijbeenblessure aan de kant bleef. Zelfs een strafschop, veroorzaakt door Melchiot, was niet aan de Reds besteed. De uitblinkende doelman Cudicini, die De Goey uit de ploeg houdt, stopte bij een stand van 2-0 de trap van McAllister. Vorige week keerde de doelman van Chelsea ook al een strafschop van Phillips (Sunderland).

Van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy maakte zijn prijskaartje van 65 miljoen gulden weer eens waar. De Nederlandse spits scoorde in het duel met MiddlesbroughManchester United

Een kwartier voor tijd leidde invaller Giggs dan toch de capitulatie van Middlesbrough in. De linkerflankaanvaller passeerde zijn directe tegenstander en zag dat de doelman zijn schot niet onder controle kreeg. Van Nistelrooy reageerde attent en tikte de -0 binnen.

De bevrijdende treffer werd intens gevierd door de "Manchester miljonairs", want dankzij het zevende competitiedoelpunt van de Nederlandse international kan United nog niet worden afgeschreven voor het kampioenschap. "Wanneer het team zulke prestaties blijft neerzetten, dan blijven de spelers erin geloven", reageerde manager Ferguson. "Maar het is een zware strijd."

Ondanks de 1-0-zege blijven de "Mancunians" niet meer dan een subtopper. De ploeg van scheidend manager Ferguson staat zesde, op zes punten van koploper Liverpool.

Newcastle en Arsenal kwamen een puntje dichter bij Liverpool. NewcastleArsenal

Van der Sar kreeg als doelman van Fulham

/DOSSIERPremiership