BOEDAPEST - De Nederlandse tennissers spelen na het verlies tegen Servië ook komend seizoen in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone van de Fed cup.

Het jonge team van captain Manon Bollegraf liep zaterdag in Boedapest het promotieduel naar wereldgroep II mis door een nederlaag tegen Servië, dat met Ana Ivanovic en Jelena Jankovic op volle oorlogssterkte naar Hongarije was afgereisd.

Renee Reinhard (tegen Ivanovic) en Arantxa Rus (tegen Jankovic) boden volop tegenstand, maar konden een nederlaag niet voorkomen.

Lastig

Reinhard (17) maakte het de nummer twee van de wereld Ana Ivanovic heel erg lastig. De finaliste van de laatste Australian Open won het duel met de Nederlandse, nummer 594 van de wereld, in drie sets: 6-2 3-6 6-3.

In de tweede enkelpartij liet de eveneens 17-jarige Arantxa Rus, winnares van de Australian Open bij de junioren, Jelena Jankovic flink zweten. De nummer vier van de huidige wereldranglijst won in twee sets maar had in de tweede wel een zware tiebreak nodig om de eindzege van Servië veilig te stellen: 6-2 7-6 (7).