BREDA - Na Willem II, AZ, Ajax (beker) en Roda JC heeft NAC dit jaar ook FC Twente gepakt. In Breda werd het 1-0 door een zeer betwiste strafschop die Patrick Zwaanswijk benutte.

De zege was een nieuw succes voor trainer Ernie Brandts die voorafgaande aan dit duel te horen kreeg dat zijn contract niet zal worden verlengd.

FC Twente verloor de zesde plaats op de ranglijst aan de winnende ploeg.

FC Twente

FC Twente bracht zichzelf in de problemen. In de 11e minuut kwam Karim El Ahmadi op een kaats van Blaise N'Kufo vrij voor Jelle ten Rouwelaar. De middenvelder schoot zo zwak in dat de Bredase doelman redding kon brengen.

Bij een treffer van El Ahmadi had NAC de 'organisatie' moeten laten varen. Nu bleef de ploeg van de door het publiek bejubelde trainer Ernie Brandts op de counter spelen.

Sikora

Spits Viktor Sikora was al een paar keer uitgebroken, maar steeds met buitenspel teruggefloten. Sikora probeerde het in de 20e minuut opnieuw. Weer startte hij buitenspel maar mocht hij doorgaan.

Schwalbe

Hij probeerde doelman Sander Boschker te omspelen en maakte vervolgens een fraaie fobduik. Scheidsrechter Pieter Vink wees echter gedecideerd naar de stip, waarna verdediger Patrick Zwaanswijk hoog in de touwen knalde, 1-0.

Benadeeld

FC Twente was zwaar benadeeld, maar stond wel achter. De ploeg toog ten aanval, drukte NAC ver terug, maar wist voor de rust niet te scoren.

Joonas Kolkka kopte een hakbal van Eljero Elia uit de hoek en een vervaarlijk schot van N'Kufo ging voorlangs.

Spelbeeld

Het spelbeeld veranderde na rust niet. FC Twente viel wel aan, maar dat gebeurde in de kleine ruimte vrij machteloos. International Orlando Engelaar (geschorst) werd node gemist.

Brandts

NAC bleef overeind en counterde, door Anthony Lurling, enkele keren gevaarlijk. Naar het einde toe werd het duel steeds grimmiger en moest Vink meermalen de gele kaart trekken, Na afloop werd trainer Brandts luid toegezongen.