AMSTERDAM - Op de laatste transferdag van de winterperiode wisselen nog snel enkele spelers van club. Heerenveen versterkt zijn middenveld, en FC Groningen trekt een vervanger aan van spits Erik Nevland.

De 20-jarige Tsjechische jeugdinternational Michal Svec tekent donderdag een contract voor 4,5 jaar in Heerenveen. De middenvelder, die ook in de verdediging kan spelen, komt voor een onbekend bedrag over van Slavia Praag.

Matusiak

De Pool Radek Matusiak wordt door Heerenveen de rest van het seizoen verhuurd aan Belchatow, de club waar hij eerder naam maakte. Matusiak kon niet op een basisplaats rekenen maar wil wel spelen omdat zijn plaats in het Poolse nationale team voor het EK anders in gevaar dreigt te komen.

Powel

Heerenveens aartsrivaal FC Groningen wist op de valreep nog een vervanger aan te trekken voor de Noorse spiits Erik Nevland, die eerder deze week naar het Engelse Fulham vertrok. De 27-jarige Berry Powel komt over van De Graafschap.

Powel ondertekende in de Euroborg een contract voor anderhalf jaar, met een optie op nog twee seizoenen. Groningen maakte gebruik van de gelimiteerde transfersom in Powels contract.

"Met Powel halen we een Nederlandse jongen met ervaring die weinig aanpassingsproblemen zal kennen", aldus algemeen directeur Hans Nijland.

VVV

VVV verhuurt Maico Gerritsen tot het einde van het voetbalseizoen aan de Belgische tweedeklasser Verbroedering Geel. De 21-jarige middenvelder kwam bij de Venlonaren nauwelijks in actie.

Vreven

In België verruilde Stijn Vreven zijn huidige club Sint-Truiden voor de derdeklasser Tongeren. De speler, die in Nederland uitkwam voor FC Utrecht, Vitesse en ADO Den Haag, wordt voor de rest van het seizoen verhuurd.