NEW YORK - De Boston Celtics en de New Jersey Nets hebben in de play-offs van de Eastern Conference van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA de halve finales bereikt. De ploegen speelden vorig jaar de finale van de Eastern Conference (2-4 voor de Nets) en gaan dus op herhaling.

In de Western Conference bereikten de San Antonio Spurs en titelverdediger LA Lakers de halve finales. Zij treffen elkaar maandag voor het eerst. De Lakers wonnen afgelopen seizoen de NBA door in de eindstrijd de Nets met 4-0 te verslaan.

Alle wedstrijdreeksen werden donderdagavond in de kwartfinales (best-of-7) met dezelfde cijfers afgesloten: 4-2. De Nets wonnen bij de Milwaukee Bucks (113-101), terwijl de Celtics in Boston duidelijk te sterk waren voor de Indiana Pacers (110-90). Door de nederlaag van Milwaukee is het seizoen ook afgelopen voor de Nederlander Dan Gadzuric, die bij de Bucks speelt als center. Tegen New Jersey kreeg de 2,11 meter lange Hagenaar overigens geen speeltijd.

De Phoenix Suns konden in eigen huis net niet voorkomen dat de San Antiono Spurs de strijd beslisten, 85-87. De LA Lakers tenslotte zetten in Los Angeles de Minnesota Timberwolves vrij eenvoudig opzij, 101-85. In de andere halve finales moeten nog drie confrontaties worden beslist. Alleen de Sacramento Kings zijn al zeker van de halve eindstrijd, in de Western Conference.