ZEIST - De openbare aanklager van de KNVB heeft donderdagavond voor de tuchtcommissie van de KNVB een schorsing van zes wedstrijden tegen Zlatan Ibrahimovic geëist. Tegen Feyenoorder Pierre van Hooijdonk werd vier wedstrijden schorsing geëist, waarvan één voorwaardelijk.

Buiten waarneming van scheidsrechter Roelof Luinge raakte Ibrahimovic tijdens de halve finale voor de nationale beker tussen zijn club Ajax en Feyenoord met een elleboog het hoofd van tegenstander Gerard de Nooijer. Op basis van televisiebeelden had de openbare aanklager Ibrahimovic in eerste instantie een schikking van vijf wedstrijden schorsing aangeboden. Na overleg met zijn werkgever Ajax wees de spits het voorstel resoluut van de hand.

Van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk zou tijdens dezelfde wedstrijd tegenstander Jelle van Damme hebben nagetrapt. Hij kreeg voor het incident de rode kaart. Van Hooijdonkverscheen donderdag voor de tuchtcommissie. Scheidsrechter Luinge verklaarde als getuige dat Van Hooijdonk een trappende beweging heeft gemaakt. De arbiter zegt dat de spits Van Damme ook heeft geraakt.

Verbaasd

Assistent-scheidsrechter Pool beweerde ook dat hij Van Hooijdonk zag trappen. Van Damme verklaarde ook dat hij was geraakt. Direct na afloop van de wedstrijd was de Belg nog verbaasd over de rode kaart die Van Hooijdonk kreeg.

De tuchtcommissie doet vrijdag om 9.30 uur uitspraak.