MUNCHEN - Raemon Sluiter is in de tweede ronde van het tennistoernooi in München uitgeschakeld. De Rotterdammer verloor donderdag van de als eerste geplaatste Zwitser Roger Federer. De setstanden waren 6-4 en 6-3.

Eerder had Sjeng Schalken zich wel voor de kwartfinale in München geplaatst. Hij speelt vrijdag tegen de Rus Jevgeni Kafelnikov. Schalken werd donderdag wel in de kwartfinale van het dubbelspel uitgeschakeld.

Niet agressief genoeg

Ondanks zijn duidelijke zege op Sluiter had Federer, dit seizoen al vaker een kwelgeest voor Nederlanders, nog wel wat te wensen. De Zwitser zoekt nog naar zijn ritme op gravel. "Ik was niet agressief genoeg in het begin. Mijn returns liepen niet echt. Er is aan mijn spel nog genoeg te verbeteren", zei de nummer een van de plaatsingslijst na de partij die nog geen uur duurde.

De Zwitser had aan het begin van de tweede set wat problemen met de Nederlander. Sluiter brak de favoriet en liep uit naar 3-1. Daarna was het over met de Rotterdammer. Federer veroverde vijf games op rij. Na 58 minuten was het duel voorbij op het eerste matchpunt.

Inmiddels heeft Federer vier keer van de Nederlander gewonnen. Sluiter wacht nog op zijn eerste zege op de huidige nummer vijf van de wereld.

Schüttler

Rainer Schüttler plaatste zich moeizaam voor de kwartfinales. De Duitser verloor de eerste set van de Rus Nikolai Davidenko, maar herstelde zich vervolgens. Uiteindelijk won de nummer vier van de plaatsingslijst in bijna tweeënhalf uur. "Davidenko is niet voor niets een van de betere spelers op gravel", vond de Duitser.

Henman

De Oostenrijker Stefan Koubek rekende af met Tim Henman. Beide spelers stonden eerder dit seizoen met blessures aan de kant. "Alles komt wel goed", zei Henman, die op een wildcard binnenkwam. De Brit, vorig jaar aan een schouder geopereerd, heeft dit jaar pas twee partijen gewonnen.