UTRECHT - FC Utrecht wil definitief een einde maken aan de onrust in het stadion. De club kondigde donderdag een eerste maatregel aan die ertoe moet leiden dat de supporters zich in de Galgenwaard beter gedragen: het inzetten van 'vliegende brigades'.

Tijdens de eerstkomende thuiswedstrijd, tegen Feyenoord (4 mei), zullen er zogenoemde vliegende brigades worden ingezet om vooral op de Zuidtribune de orde te handhaven. In een persverklaring legt FC Utrecht uit dat dit professioneel beveiligingspersoneel "er extra op toeziet dat mensen tijdens de wedstrijd op hun stoel blijven zitten en zich niet gaan verplaatsen". "Deze maatregel is een voorloper op het stringente veiligheidsbeleid dat FC Utrecht vanaf volgend seizoen gaat hanteren."

Aanstekers gooien

De eredivisievereniging wil haar supportersschare beter in de hand houden om zodoende het aantal boetes te beperken. Momenteel moet Utrecht zich voor twee incidenten bij de KNVB melden. Na de halve finale in de Amstelcup, waarin FC Utrecht thuis PSV versloeg, betraden fans het veld. Ook dient de club zich te verantwoorden voor het gooien van voorwerpen (voornamelijk aanstekers) door supporters tijdens de competitiewedstrijd tegen Willem II.