ROTTERDAM - Peter Blangé is de komende twee seizoenen coach van de Rotterdamse volleybalclub Ortec.Nesselande. De recordinternational volgt Guillaume Boogers op, voor wie onlangs ontslag is aangevraagd. Na zeven jaar vertrekt hij bij de eredivisionist.

Blangé, aanvoerder van de ploeg die in 1996 in Atlanta olympisch goud won, stopte in 2001 met volleyballen. De 38-jarige oud-topsporter is tevens voorzitter van de atletencommissie van NOCNSF en lid van de atletencommissie van het Europese Olympisch Comité (EOC).

Geen ervaring

Voor Blangé wordt het de eerste klus als trainer. "Ik heb geen ervaring maar ik heb me natuurlijk altijd veelvuldig met trainers bemoeid", zei hij donderdag in Nieuwegein waar Oranje een oefeninterland afwerkte tegen Brazilië. "Serieus, als spelverdeler ben je toch een verlengstuk van de coach."

Blangé koos na zijn actieve loopbaan in 2001 voor een baan in het bedrijfsleven. "In Nederland is de markt voor fulltime volleybalcoaches klein. Ik heb destijds gekozen voor een maatschappelijke carrière als verkoper van industriële smeermiddelen. Daar stop ik mee. Per direct. Dat is in goed overleg besloten. Ik wil me de komende tijd met de samenstelling van het team voor volgend seizoen gaan bezighouden."

NOCNSF

Blangé stopt eveneens als voorzitter van de atletencommissie van NOCNSF. "Trainingen zijn 's middags en 's avonds. Ik zou er bij vergaderingen dus vaak niet bij zijn. Daarbij wil ik straks mijn handen volledig vrij hebben voor Nesselande."