ACCRA - Marokko is in de groepsfase van de Afrika Cup geëlimineerd. De formatie verloor in de Ghanese hoofdstad Accra met 2-0 van het gastland, waardoor de kwartfinales onbereikbaar werden.

Ghana schaarde zich dankzij de zege wel bij de laatste acht, net als Guinee dat in het laatste groepsduel gelijkspeelde tegen Namibië: 1-1.

Ghana eindigde ongeslagen als eerste in groep A. Guinee werd tweede, met 4 punten, Marokko had 3 punten. Namibië, onder leiding van de Nederlander Arie Schans, werd laatste met 1 punt.

Essien

Ghana had zijn overwinning mede te danken aan vedette Michael Essien. De middenvelder van Chelsea opende in de 26e minuut de score voor de gastheer van de Afrika Cup, waarna Sulley Muntari vlak voor rust de voorsprong verdubbelde. Na de pauze ontspon zich een vermakelijk duel met twee aanvallende ploegen. Ondanks de goede intenties werd er niet meer gescoord.

Bij Ghana stonden Eric Addo (PSV) en Quincy Owusu Abeyie (ex-Jong Oranje) in de basis. Bij Marokko kwam Tarik Sektioui na de pauze in het veld. De voormalig speler van Willem II, RKC en AZ kon de uitschakeling van zijn land niet voorkomen.

Schans

Dat kon ook Arie Schans niet. De bondscoach van Namibië was echter allang blij dat zijn elftal in elk geval een gelijkspel bewerkstelligde. De manschappen van Schans hielden Guinee op 1-1. Voor Guinee, dat na 62 minuten op voorsprong kwam dankzij een treffer van Souleymane Youla, was dat voldoende voor een plek in de kwartfinale. Daar kon zelfs het doelpunt van de Namibiër Brian Brendell niets aan veranderen.