AMSTERDAM - Het meespelen van John Heitinga tegen PSV is nog twijfelachtig. De 24-jarige verdediger van Ajax liep zondag in het competitieduel tegen Vitesse (2-2) een blessure op aan zijn voet.

Maandag was hij afwezig bij de training van Ajax en werkte binnen een trainingsprogramma af.

Blessure

Heitinga zelf denkt dat het wel meevalt met de blessure en verwacht dat hij wel kan spelen. "In de eerste helft blokte iemand een schot van mij. Zolang je de schoen aanhebt, merk je daar niet zo veel van. Maar toen ik mijn schoen uittrok was mijn voet helemaal dik en opgezwollen."

Vermaelen

Thomas Vermaelen hoopt tegen PSV sinds lange tijd weer op een basisplaats. De 22-jarige Belgische verdediger is naar eigen zeggen fit genoeg. "Ik heb tegen FC Utrecht een kwartier gespeeld en zondag tegen Vitesse een helft. Maar het is een keuze die de trainer maakt, dus we zullen het woensdag wel zien."

Op 20 september stond Vermaelen in het Uefa Cup-duel tegen Dinamo Zagreb (1-0) voor het laatst in de basis.

Kuffour

Over Samuel Kuffour, die naar alle waarschijnlijkheid dinsdag wordt gepresenteerd in Amsterdam, waren Heitinga en Vermaelen het eens: een duidelijke versterking voor de selectie van Ajax.

"Het is een sterke en ervaren verdediger. Hij heeft een over-mijn-lijk-mentaliteit. Goed dat hij er bij komt", reageerde Heitinga.

Vermaelen sloot zich hierbij aan. "Ondanks dat hij dit seizoen nog geen minuut heeft gespeeld zal hij van toegevoegde waarde zijn. Hij is in dertig en ervaren genoeg om het gebrek aan speeltijd op te vangen."