NEW YORK - Voor de basketballers van de Utah Jazz zit het NBA-seizoen erop. De ploeg uit Salt Lake City verloor woensdag voor de vierde keer in de play-offs van de Western Conference van de Sacramento Kings: 111-91. Daarmee kwam de thuisploeg in de best-of-sevenreeks op de beslissende voorsprong van 4-1.

In de andere drie kwartfinales die woensdag op het programma stonden, viel nog geen beslissing. In alle gevallen is de stand na vijf wedstrijden 3-2. De Dallas Mavericks leiden tegen de Portland Trailblazers, maar zullen met die tussenstand allerminst tevreden zijn. In eigen huis verloor de ploeg met 99-103.

De Mavericks, die de komende wedstrijd uit spelen, dreigen de riante voorsprong van -0 helemaal te verspelen. De Trailblazers zouden de eerste ploeg in de NBA-historie zijn die dat presteert.

Ook de Philadelphia 76'ers verloren op eigen grond, van de New Orleans Hornets: 91-93. Net als de Mavericks had Philadelphia de kwartfinale kunnen beslissen. De thuisploeg verzuimde dat, waardoor ze met de voorsprong van 3-2 vrijdag in New Orleans een nieuwe kans krijgt.

In Detroit grepen de Pistons voor eigen publiek de laatste kans aan tegen Orlando Magic. Door met 98-67 te winnen, houden de Detroit Pistons de kans de kwartfinales van de Eastern Conference te bereiken. Vrijdag moet de ploeg winnen in Orlando om op 3-3 te komen.