LONDEN - Arsenal, Liverpool en Chelsea hebben zaterdag eenvoudig de vijfde ronde van de FA Cup bereikt. De eerstgenoemde club uit Londen schaarde zich bij de laatste zestien teams door een thuiszege op Newcastle United (3-0).

Liverpool voorkwam dat Havant and Waterlooville, uitkomend in de vierde divisie, stuntte (5-2).

Emmanuel Adebayor was opnieuw de grote man bij Arsenal. Hij scoorde tweemaal. Verdediger Nicky Butt van Newcastle United passeerde vlak voor tijd zijn eigen doelman. Robin van Persie was wegens een blessure nog niet inzetbaar.

Yossi Benayoun wees Liverpool met drie doelpunten de weg. Ryan Babel speelde de hele wedstrijd, Dirk Kuijt mocht het laatste kwartiertjes meedoen.

Treffer

Chelsea kwam in de uitwedstrijd bij Wigan Athletic op voorsprong door Anelka. De spits, voor ruim 20 miljoen euro overgekomen van Bolton Wanderers, maakte zijn eerste treffer voor de club uit Londen, die dankzij Shaun Wright-Phillips op 2-0 kwam.

Antoine Sibierski bepaalde namens Wigan Athletic vlak voor tijd de eindstand (1-2).

Hekkensluiter

Preston, uitkomend in de eerste divisie, zorgde zaterdag voor de grootste verrassing in het bekertoernooi. De formatie won de uitwedstrijd bij Derby County (1-4), dat als hekkensluiter van de Premier League door het leven gaat.

Manchester United komt pas zondag in actie. De kampioen van Engeland ontvangt dan Tottenham Hotspur.