GLASGOW - De Schotse voetbalclub Falkirk zal het twee tot drie maanden zonder de Nederlandse doelman Tim Krul moeten doen. De sluitpost raakte dinsdag in het verloren bekerduel tegen Aberdeen zwaar geblesseerd aan een schouder.

Krul speelt sinds het begin van het seizoen op huurbasis bij Falkirk, dat in de hoogste Schotse divisie uitkomt. De jonge doelman is eigendom van het Engelse Newcastle United. De Schotse club is uitermate tevreden over zijn prestaties tot nu toe.

Krul werd dinsdag, nadat hij een strafschop had gestopt, geraakt. Per brancard verliet hij het veld. De Nederlander wordt voorlopig vervangen door de Oostenrijker Robert Olejnik.

De Vries

Mark de Vries gaat ook in Schotland aan de slag. De aanvaller zet zijn voetballoopbaan voort bij Dundee United. De 32-jarige speler heeft vrijdagmiddag een contract tot het einde van het seizoen bij de Schotten getekend. De Vries speelde op huurbasis in Engeland bij Leeds United.

De Vries stond onder contract bij Leicester City. Daar belandde de aanvaller in januari 2005. De Engelse club leende hem vervolgens uit aan ADO Den Haag, SC Heerenveen en Leeds. Dundee United bezet momenteel de derde plaats in de Schotse competitie.