PARIJS - De Spaanse wielrenner Igor Gonzalez de Galdeanomag een half jaar niet aan wedstrijden in Frankrijk deelnemen. DeFranse antidopingbrigade CPLD schorste de 29-jarige Bask voor zesmaanden wegens het gebruik van het verboden middel salbutamol. DeONCE-coureur reageerde vorig jaar bij dopingcontroles in Frankrijkverscheidene keren positief.

Gonzalez mist door de eenzijdige straf ondermeer de komendeRonde van Frankrijk. Vorig jaar reed hij zeven dagen in de geleleiderstrui. Hij eindigde als vijfde in het eindklassement.

De schorsing zal ongetwijfeld veel commotie veroorzaken in deinternationale wielerwereld. Gonzalez de Galdeano is eerder door deinternationale wielerunie UCI vrijgesproken van doping.

De Spanjaard, die ondermeer positief werd bevonden na de zesdeetappe in de Tour van 2002, kon een doktersattest overleggenwaarmee hij aantoonde dat hij het middel salbutamol om loutermedische redenen gebruikte.De Franse antidopingdienst besloot na langdurig beraad dedopingregels anders te interpreteren. Daarop werd Gonzalez deGaldeano voor een half jaar uitgesloten.