STRATHALBYN - De Tour Down Under blijft het domein van de sprinters. De Duitser André Greipel won vrijdag de vierde etappe.

Het was de tweede ritzege voor de renner van Team High Road die klassementsleider Mark Renshaw net achter zich liet. De Spanjaard Jose Joaquin Rojas sprintte naar plaats drie.

De rit, van Mannum naar Strathalbyn, was de vierde die in een massasprint eindigde. Omdat de meeste toppers ontbreken, regeren de sprinters uit de subtop in de eerste ProTourkoers van dit seizoen. Renshaw won al een rit, net als diens Australische landgenoot Allan Davis.

Graeme Brown

Rabo-sprinter Graeme Brown werd ditmaal zevende. Hij staat vijfde in het algemeen klassement. Daarin is Greipel de naaste belager van Renshaw. Het verschil tussen beiden bedraagt vier seconden.

Haymann

Rabo-wielrenner Mathew Hayman heeft de ronde vrijdag moeten verlaten nadat hij bij een val zijn linkersleutelbeen heeft gebroken. Hayman kwam ten val door een onbesuisde actie van de Italiaan Elia Rigotto.

Kopstoot

Een jurylid noemde de actie van de Italiaan, in volle sprint, een van de gemeenste die hij ooit had gezien. Rigotto sloeg de Australiër met een kopstoot van de fiets, maar volgens diens ploeggenoot Graeme Brown was van opzet geen sprake. ,,Hij had gewoon pech'', meende Brown. Rigotto werd in ieder geval gediskwalificeerd en beboet.