BEEKBERGEN - Bondscoach Frank Louter kan komend weekeinde bij het achtlandentoernooi turnen in Groningen naast Verona van de Leur ook niet beschikken over Renske Endel en Monique Nuijten. Die zijn beiden nog niet hersteld van een virusinfectie.

Van de Leur kampt nog met de naweeën van een voetblessure. Louter koesterde nog de hoop dat Nederlands beste turnster in Groningen haar rentree zou maken, maar uit een scan bleek dat de Waddinxveense een botkneuzing heeft.

Reserves

De coach kan wel beschikken over Suzanne Harmes en Gabriëlla Wammes. Samen met Laura van Leeuwen, Berber van den Berg en Mayra Kroonen vormen zij de selectie van vijf die in Groningen in actie komt. Loes Linders is reserve.

In voorbereiding op de NK (juni) en WK (augustus) treffen de turnsters komend weekeinde de teams van Spanje, Roemenië, Australië, Oekraïne, Frankrijk, Groot-Brittannië en Canada.

Kwalificatie

Van den Berg, Wammes en Harmes turnen in principe de meerkamp, Van Leeuwen komt alleen uit op brug en Kroonen werkt de overige onderdelen sprong, balk en vloer af. Louter verwacht dat Van de Leur, Nuijten en Endel in juni fit zijn voor de NK in Nijmegen, het toernooi dat geldt als kwalificatie voor de WK in Anaheim. Dat toernooi is op zijn beurt weer een kwalificatie voor de Olympische Spelen in Athene in 2004.