De positie van trainer John van 't Schip bij FC Twente blijft zorgelijk. De thuiswedstrijd tegen AZ leverde niet de broodnodige zege op: 0-0. Daarmee werd de opvallende videoboodschap, vrijdag, aan de supporters (waarin de spelers het vertrouwen in elkaar en in Van 't Schip uitspraken) nauwelijks kracht bijgezet.

Na de blamerende uitschakeling door Ajax 2 in het nationale bekertoernooi had FC Twente juist dringend behoefde aan een overwinning, die de rebellerende achterban een beetje zou kalmeren en de belabberde positie op de ranglijst enigszins zou verbeteren. Met de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (woensdag) en het uitduel met Willem II nog te gaan voor de winterstop, lijkt de kans op een snelle opleving van de tobbende Tukkers klein.

Afbluffen

Na de pauze was de instelling bij AZ iets beter. De ploeg van trainer Van Stee was niettemin pas na ruim een uur echt gevaarlijk. Verdediger Wolters draaide een vrije trap op de paal. Meteen daarna sloeg FC Twente terug. In een drievoudige kans faalden evenwel achtervolgens Booth, De Gier en Van der Laan.

Sportweek Online