MELBOURNE - De Servische tennisser Novak Djokovic heeft woensdag de halve finales bereikt bij de Australian Open. Djokovic, als derde geplaatst, versloeg de Spanjaard David Ferrer in drie sets: 6-0 6-3 7-5.

In de halve finale treft Djokovic de winnaar van de partij tussen de Zwitserse nummer één van de wereld Roger Federer en de Amerikaan James Blake.

Djokovic bereikte voor de vierde keer op rij de halve finales van een grandslamtoernooi. Hij had daarvoor 2 uur en 13 minuten nodig tegen de als vijfde geklasseerde Spanjaard.

Forceren

De enige problemen kreeg de Serviër toen de partij op zijn einde liep en hij pas bij het vijfde wedstrijdpunt de beslissing kon forceren.

"Ik heb zelfs mezelf verbaasd met de manier waarop ik hier speelde, vooral in de eerste twee sets. Maar aan het einde werd ik heel nerveus", vertelde Djokovic na afloop. "Naar een reden kan ik alleen maar gissen. Het was in ieder geval niet professioneel."

Ervaring

Vorig jaar verloor hij de halve finales van Roland Garros en Wimbledon en was hij verliezend finalist (tegen Federer) bij de US Open.

"Dit voelt goed. Ik heb inmiddels wat meer ervaring en speel met meer geduld, dat was een van mijn doelen voor dit jaar." Djokovic is in Melbourne na vijf wedstrijden nog zonder setverlies.