NOORDWIJK - Bondscoach Dick Advocaat van het Nederlandsvoetbalelftal kan woensdag tijdens de vriendschappelijke interlandtegen Portugal in Eindhoven geen beroep doen op Mark van Bommel,Michael Reiziger en Ronald de Boer. Het trio heeft zich geblesseerdafgemeld. De oefenmeester voegt maandagavond nog een verdediger aanzijn selectie toe.

De selectie van het Nederlands elftal telt na het wegvallen vanReiziger in Frank de Boer, André Ooijer en Fernando Ricksen nogmaar drie verdedigers. Advocaat weet ook nog niet of hij een beroepop de lichtgeblesseerde Dirk Kuijt (enkel) en Jerrel Hasselbaink(kuit) kan doen.

De oefenmeester heeft echter nog steeds de beschikking over viercentrumspitsen. Ruud van Nistelrooij, Patrick Kluivert, Roy Makaayen Pierre van Hooijdonk arriveerden blessurevrij in hettrainingskamp van Oranje in Noordwijk.

Ronald de Boer (kuit) meldde zich helemaal niet in de badplaats.Mark van Bommel (scheenbeen) en Michael Reiziger (knie) verlietenhet trainingskamp van Oranje kort na aankomst.