NOORDWIJK - Roy Makaay wil weg bij Deportivo la Coruna. De-jarige spits is teleurgesteld in eerdere onderhandelingen overeen nieuw contract. Nu de leiding van de Spaanse club wel wilpraten over een verbeterde verbintenis is dat voor de topschuttervan de Premiera Division te laat.

"Mijn zaakwaarnemer en ik hebben vaak geprobeerd om mijnhuidige contract open te breken. De voorzitter deed ons echternooit een acceptabele aanbieding. Ik ben nu met een heel goedseizoen bezig. Daarom ben ik nu plotseling wel interessant. Ik gadus niet in op een nieuwe aanbieding."

Makaay maakte dit seizoen al 24 competitietreffers. Hij heeftzich in de belangstelling van Bayern München gespeeld. TrainerOttmar Hitzfeld liet zich tijdens de feestelijkheden over deachttiende landstitel ontvallen dat hij Makaay graag naar Beierenwil halen. "Ik heb dat ook gehoord maar ik ben daar niet meebezig. Ik wil eerst de competitie afmaken", aldus de 22-voudiginternational.

Makaay noemt Bayern München een "mooie club". "Maar als ikhet voor het zeggen heb, speel ik liever in Engeland of Spanje. Hetheeft echter vooralsnog weinig zin om over een nieuwe club tepraten. Ik sta namelijk nog tot de zomer van 2005 bij Deportivo laCoruna onder contract.

Aan de andere kant kunnen ze nu nog geldvoor me vangen. Ze willen denk ik ook niet het risico nemen dat ikde club transfervrij verlaat. Je begrijpt natuurlijk dat ik aan heteinde van het volgende seizoen nog kieskeuriger tegen aanbiedingenvan mogelijke nieuwe clubs aankijk. Een jaar later kan ik de clubnamelijk transfervrij verlaten."