MAASTRICHT - Het bestuur van de noodlijdende eerstedivisieclub MVV heeft de spelersgroep gevraagd tot 15 mei geen actie te ondernemen en geduld te tonen. Voor die datum wil de club een oplossing zien te vinden voor de acute geldproblemen. Beide partijen spraken maandag in Maastricht over de penibele situatie.

De spelers beraden zich maandagmiddag nog met een vertegenwoordiging van de vakbond VVCS over het voorstel. Ze benadrukten na het overleg geen faillissement te willen aanvragen. Ook het bestuur huldigt dat standpunt.

De spelersgroep en ander personeel van de Limburgse club hebben het salaris over de maand maart nog niet ontvangen, laat staan over april. Het gaat om een bedrag van circa 60.000 euro op maandbasis. De spelersgroep gaf maandag wel aan dat de nood hoog is. Enkele voetballers zouden al een deurwaarder op bezoek hebben gehad.

"We hebben begrip voor ieders moeilijke situatie", aldus manager Marcel Franssen. "Maar het bestuur vraagt de spelers met ons mee te knokken. We kunnen hen nu niets bieden, maar zien in een aantal opzichten voldoende perspectief voor een structurele oplossing."

Supporters van MVV overwegen voor de thuiswedstrijd van vrijdag tegen Go Ahead Eagles een demonstratie te organiseren. Zij zijn ontevreden over de werkwijze van management en bestuur maar steunen de spelers. "En die hebben het niet gemakkelijk", benadrukte reservedoelman Dennis van Veghel. "We kunnen moeilijk thuis de kast opeten."