MASHANTUCKET - De Amerikaanse bokser John Ruiz heeft in Mashantucket, Connecticut zijn wereldtitel voor de World Boxing Association behouden. Zijn partij over twaalf ronden tegen landgenoot Evander Holyfield eindigde onbeslist.

Het was de derde confrontatie tussen beide kemphanen. Holyfield won vorig jaar de eerste partij en greep daarmee de vacante wereldtitel. Ruiz nam in maart revanche

Ditmaal ging het gevecht gelijk op. In de eerste ronde brak Holyfield de neus van Ruiz. De begeleiders van Ruiz claimden dat de viervoudig wereldkampioen dat expres met de elleboog deed. Holyfield klaagde op zijn beurt bij de arbitrage dat Ruiz te veel tegen hem aan klemde.

De tiende ronde was het spannendst. De 4200 toeschouwers stonden op de banken toen beide boksers alle remmen los gooiden. In de laatste twee ronden leek de vermoeide Ruiz te bezwijken, maar de -jarige Holyfield kreeg zijn tien jaar jongere opponent toch niet omver.

De drie juryleden beslisten verschillend: 116-112 voor Holyfield, 115-113 voor Ruiz en 114-114 gelijk. Met dat gelijke spel bleef Ruiz wereldkampioen.

"Ik voelde dat ik had gewonnen, maar ik ben teleurgesteld. Ik had een knock-out gewild", zei hij. Holyfield vond het besluit van de jury onterecht, maar zei niet te willen stoppen.