MILAAN - Juventus lijkt op de 30e speeldag een beslissende voorsprong op de concurrentie te hebben genomen. De formatie uit Turijn won met 2-1 van Brescia, terwijl de naaste achtervolgers - Internazionale en AC Milan - punten morsten. Inter speelde thuis gelijk tegen Lazio Roma, Milan ging onderuit bij AS Roma.

Drie dagen na de miraculeuze ontsnapping tegen Ajax in de kwartfinale van de Champions League kon AC Milan de laatste aspiraties op de landstitel definitief opbergen. Nog zonder de geblesseerde Clarence Seedorf verloor AC Milan de wedstrijd in het laatste halfuur. Cassano opende in de zestigste minuut de score. Tomassi verdubbelde de marge in de 76e minuut. Jon Dahl Tomasson, woensdag nog de maker van het winnende doelpunt tegen Ajax, bepaalde in de 81e minuut de eindstand op 1-2. AC Milan kan zich dit seizoen nog voor de nederlaag revancheren. De halvefinalist in de Champions League treft AS Roma in de finale van de nationale beker.

Ook Internazionale, nummer twee van de Serie A, verspeelde kostbare punten. De ploeg kwam tegen Lazio Roma niet verder dan 1-1 en zag daardoor de achterstand op 'Juve' oplopen tot acht punten. Met nog vier wedstrijden voor de boeg lijkt die marge niet meer te overbruggen.

Del Piero

Del Piero was weer eens goud waard voor Juventus. De gehaaide spits maakte beide treffers in de thuiswedstrijd tegen Brescia (2-1). Hij opende in de negende minuut de score en hielp zijn ploeg vijf minuten voor het eindsignaal aan de winst. Kort daarvoor bracht Appiah de gelijkmaker op zijn naam.

"We zijn heel dichtbij de titel, maar we zullen nog 100 procent moeten geven om de vereiste punten binnen te halen", zei Juve-middenvelder Davids. "De wedstrijd tegen Brescia heeft bewezen dat we niet moeten denken dat we er al zijn. Dan maken we het onszelf onnodig moeilijk."