BARCELONA - De Spanjaard Carlos Moya heeft zondag hettennistoernooi van Barcelona gewonnen. De als tweede geplaatstespeler kreeg de zege in de schoot geworpen nadat zijn Russischetegenstrever Marat Safin in de vierde set wegens maagklachten hadopgegeven: 5-7 6-2 6-2 3-0.

Safin speelde in Barcelona zijn eerste toernooi sinds een maand,omdat hij wegens een enkelblessure niet kon tennissen. Hij won deeerste set, maar kon vervolgens niet doordrukken. Safin raaktevermoeid, klaagde over pijn in zijn maag en moest in de vierde setopgeven. "Ik kon niet meer", stamelde de Rus. "Ik kwam naar dittoernooi na een pauze van een maand. Het was onmogelijk om verderte spelen."

Loterij

Het einde van de wedstrijd was voor Moya misschienonbevredigend, maar de Spanjaard kon desondanks zijn vreugde nietop. De tennisser nam voor de achtste keer deel aan het toernooi inBarcelona, maar zegevierde nog nooit. "Ik was al eens dichtbij deoverwinning, nu heb ik 'm eindelijk", reageerde de opgeluchteMoya. "Ik heb het gevoel alsof ik de loterij heb gewonnen."

Nadat Safin de eerste set had gepakt, herstelde Moya zich sterk.De thuisspeler, gesteund door de duizenden toeschouwers, brakmeteen de service van Safin en pakte de tweede set (6-2). In dederde doorgang startte Moya weer furieus en liet de Rus kansloos:-2. De Spanjaard kreeg door dat Safin zijn laatste krachten moestaanspreken en liet zijn opponent heen en weer over het Catalaansegravel sprinten. Toen Safin met 3-0 achter stond, besloot hij zijnracket op te bergen.

Concentratie

Voor Moya smaakte de zege desondanks heel zoet: "In de derdeset merkte ik dat ik dichtbij de overwinning was", zei hij."Eerder heb ik in een soortgelijke situatie toch de wedstrijd uithanden gegeven. Ik wist dus dat ik mijn concentratie moestbehouden. Ik kan nog steeds niet bevatten dat ik gewonnen heb.Nooit gedacht dat ik dit toernooi nog eens zou winnen."