AMSTERDAM - Ajax blijft achter PSV de nummer twee van deeredivisie. De Amsterdammers wonnen zondag van AZ, 3-1. In Alkmaarscoorden Van der Vaart, Litmanen en Van der Meyde voor de formatievan Koeman. In de slotfase maakte Buskermolen het doelpunt voor AZ.

FC Groningen blijft punten sprokkelen. Na hetgelijke spel tegen NAC Breda (0-0) maakten de Groningers weer een stapje richting lijfsbehoud in de eredivisie. In hetalleen voor rust aantrekkelijke treffen liet FC Groningen demeeste, maar NAC de mooiste kansen liggen op de overwinning.

Bekijk video: Vermoeid Ajax wint met 3-1 van AZ.

FC Utrecht verdringt NEC

FC Utrecht heeft NEC verdrongen van de vijfdeplaats op de ranglijst. De bezoekers wonnen in Nijmegen hetonderlinge duel met 2-1. Utrecht en NEC staan in punten gelijk,maar Utrecht heeft een beter doelsaldo.

Stefaan Tanghe maakte beide treffers voor FC Utrecht. De Belgscoorde in de 19e minuut uit een vrije trap en kopte in de 79eminuut raak na een voorzet van Van den Bergh. Tussendoor had Hespin de 34e minuut uit een strafschop voor de gelijkmaker van NECgezorgd.

Feyenoord in slotminuut langs RBC: 1-0

Met een doelpunt in blessuretijd behoedde PatrickPaauwe Feyenoord voor puntenverlies tegen RBC. De linksbackmaakte het enige doelpunt van een slechte wedstrijd (1-0) envoorkwam dat de Rotterdammers verder achterop raakten in de strijdmet Ajax om de tweede plaats. Feyenoord heeft een punt minder dande Amsterdamse nummer twee van de ranglijst.