AMSTERDAM - De eerste finale van de Randstad Regatta roeien op de Bosbaan in Amsterdam is zaterdag gewonnen door Marit van Eupen.

De tweevoudig kampioene van de Skiffhead op de Amstel versloeg over de klassieke twee kilometer haar Nereus-clubgenote Femke Dekker en Marlies Smulders van Skoll.

Nationaal kampioene Hurnet Dekkers (Skoll) ontbrak in de openingswedstrijd in het nationale roeicentrum. Zij is herstellende van een ribblessure.

Mannen

Nationaal kampioen Dirk Lippits van Thêta, vijfde van de wereld zegevierde bij de mannen voor Geert Cirkel van Orca en Gijs Vermeulen van Skoll. De wedstrijd was met spanning tegemoet gezien, want veel toproeiers daagden hem vooraf uit door in te schrijven voor de Randstad Regatta op de Bosbaan. Kort voor de wedstrijden trokken veel zich terug.

De vier-zonder-stuurman lichtgewicht bestaande uit Karel Dormans, Jeroen Spaans, Alwin Snijders en Joeri de Groot plezierde coach Susannah Chayes door het onderdeel met ruim vijf seconden te winnen.

De finale lichtgewicht skiff mannen leverde een overwinning op voor Tristan Kramers voor Roy Delis van Asopos, waarna favoriete Kirsten van der Kolk (Nereus) met overmacht triomfeerde bij de vrouwen lichtgewicht.