LONDEN - In de Engelse Premier League is Manchester United de nieuwe koploper. De titelverdediger vernederde zaterdag het geplaagde Newcastle United met 6-0, mede dankzij drie treffers van topscorer Cristiano Ronaldo en twee doelpunten van zijn makker Carlos Tevez.

Concurrent Arsenal stagneerde eerder op de zaterdag thuis tegen Birmingham City: 1-1. Daardoor staan beide rivalen op 51 punten uit 22 duels, met een aanzienlijk beter doelsaldo voor de Mancunians.

Ronaldo

Manchester United had weinig te vrezen van Newcastle United, dat afgelopen woensdag coach Sam Allardyce aan de kant zette. Ronaldo maakte weer eens het verschil. Met drie treffers bracht hij zijn competitietotaal op zestien. Tevez en Rio Ferdinand produceerden de andere treffers op het uitbundige Old Trafford waar Edwin van der Sar als vanouds het doel van de thuisploeg verdedigde.

Arsenal liet voor eigen publiek kostbare punten liggen. De ploeg van de Franse coach Arsène Wenger kon tegen het laag geklasseerde Birmingham City het surplus aan kwaliteit niet in de stand tot uitdrukking brengen.

Gary O'Connor bracht kort na de rust de gelijkmaker van de bezoekers op zijn naam, na de openingstreffer van Emmanuel Adebayor uit een strafschop in de 21e minuut. Het was diens dertiende doelpunt in de competitie. De grieperige Robin van Persie bleef bij Arsenal aan de kant.

Chelsea

Nummer drie Chelsea won met 2-0 van Tottenham. Juliano Belletti en Shaun Wright-Philips maakten de doelpunten. Aanwinst Nicolas Anelka, die vrijdag voor 20 miljoen euro van Bolton overstapte, viel in de 58e minuut in bij Chelsea. Hij schoot in de slotfase tegen de onderkant van de lat.

Liverpool morste opnieuw punten, deze keer bij Middlesbrough: 1-1. Aanvoerder George Boateng (oud-Feyenoord) opende namens de thuisploeg de score. Het was zijn eerste treffer dit seizoen. Fernando Torres maakte in de 71e minuut gelijk.

Het was alweer de zeventiende seizoenstreffer van de Spaanse spits, dieelf keer doel trof in de Premier League. Ryan Babel en Dirk Kuijt vielen na de rust in bij de Reds.