NIJMEGEN - Trainer Mario Been van NEC vond de uitkomst van de thuiswedstrijd tegen FC Twente (2-2) vrijdagavond onverteerbaar.

In zijn ogen had scheidsrechter Ben Haverkort kort voor de late treffer van Orlando Engelaar aan de andere kant van het veld een strafschop moeten geven, voor een overtreding van Ramon Zomer op Tim Janssen. "Maar onze Ben zag het anders" sprak Been cynisch.

Tribune

Been, die in de slotminuten ook nog naar de tribunes werd verwezen: "Iedereen kon zien dat het een overtreding was. Wij dachten al wie de strafschop moest gaan nemen, maar de scheidsrechter liet doorspelen."

"Voor dergelijke blunders worden trainers ontslagen, maar een scheidsrechter komt ermee weg. Haverkort heeft ons eerder dit seizoen bij Vitesse ook gedupeerd, toen belde hij me een dag later om zijn excuses aan te bieden. Hij zal morgen dus wel weer bellen."

Drost

De trainer had ook goed nieuws, de Nijmeegse club huurt verdediger Jeroen Drost voor de rest van het seizoen van Heerenveen.

Rutten

Collega-trainer Fred Rutten hield een dubbel gevoel aan het duel in Nijmegen over. "Met een beetje mazzel nog een punt, maar het is één van de eerste wedstrijden dit seizoen dat we niet het niveau hebben gehaald dat bij deze ploeg past."

"Over het resultaat ben ik tevreden, over het vertoonde spel zeer ontevreden."