NIJMEGEN - Orlando Engelaar heeft FC Twente vrijdagavond bij de hervatting van de competitie aan een zwaarbevochten punt in de uitwedstrijd tegen NEC (2-2) geholpen.

De international scoorde de gelijkmaker in de blessuretijd. Bij de aanval die er aan voorafging claimde NEC tevergeefs een strafschop bij scheidsrechter Ben Haverkort.

Transfermarkt

NEC en FC Twente waren tijdens de korte winterstop niet actief op de transfermarkt. In Enschede heeft trainer Fred Rutten weinig noodzaak tot personele wijzigingen, in Nijmegen is de nood voor collega Mario Been hoog.

Tim Janssen

De problemen van NEC liggen onverminderd in de voorste linie. Tim Janssen miste na een kwartier een enorme kans om de thuisclub op voorsprong te schieten, hij faalde alleen voor doelman Sander Boschker op bedroevende wijze.

Tachtig seconden later liet Blaise N'Kufo met zijn veertiende treffer van het seizoen zien hoe het wel moet.

Hij kopte een hoge voorzet van Jeroen Heubach feilloos achter Gabor Babos. Die hield zijn ploeg even later in de wedstrijd met een reflex op een inzet van Eljero Elia.

Heer en meester

FC Twente was heer en meester, maar toonde zich hautain en liet NEC uit schier kansloze positie langszij komen.

Haverkort zag in een stevig duel tussen Jeremain Lens en Edson Braafheid een overtreding van de verdediger die behalve een strafschop-tegen ook een gele kaart kreeg. Youssef El Akchaoui zorgde beheerst voor de gelijkmaker.

Voorsprong

Nog voor de rust had FC Twente tweemaal de kans de voorsprong in ere te herstellen, maar een inzet van N'Kufo werd van de doellijn gewerkt en een boogbal van Stein Huysegems eindigde op de lat.

Bekertoernooi

NEC stootte FC Twente eind september uit het bekertoernooi, dinsdag kan ten koste van FC Zwolle de kwartfinales worden gehaald. De Tukkers lieten zich vrijdagavond bijna opnieuw verrassen.

Van Beukering

Jhon van Beukering kopte de thuisclub halverwege de tweede helft naar de zege, 2-1. De Nijmeegse topscorer stond amper drie minuten in het veld, nadat hij aanvankelijk door trainer Been wegens overgewicht was gepasseerd.

Te dik of niet, hij werd na een vrije trap van Rutger Worm door de complete Twentse verdediging over het hoofd gezien.

Engelaar

FC Twente voerde de druk op en kreeg in de tumultueuze slotfase de beloning voor het betere spel toen Engelaar verwoestend uithaalde.