AMSTERDAM - Nicolas Anelka verruilt Bolton Wanderers voor Chelsea. De Londense club maakt vrijdag bekend dat de Franse aanvaller is vastgelegd tot de zomer van 2012.

De club van de steenrijke Rus Roman Abramovitsj betaalde bijna twintig miljoen euro voor Anelka. Eerder deze week wees Bolton een bod van vijftien miljoen euro nog af.

Blessures

Chelsea kan in de tweede seizoenshelft wel versterking gebruiken in de aanvalslinie. Zo kampen Andriy Shevchenko en Claudio Pizarro met blessures en moet de club het enige tijd stellen zonder Didier Drogba en Salomon Kalou.

Zij komen in actie tijdens de Afrika Cup, die 20 januari van start gaat en duurt tot 10 februari. Volgens trainer Avram Grant is Anelka de enige aankoop van Chelsea tijdens de winterstop.

Oude clubs

Anelka speelde eerder voor Paris Saint-Germain, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City en Fenerbahce. De werkgevers hebben gedurende Anelka's carrière in totaal 113 miljoen euro neergelegd voor zijn diensten.

Daarmee is de Franse aanvaller de speler voor wie het meeste geld is betaald. Voor hem was de Argentijn Juan Sebastian Veron met 102 miljoen euro de duurste speler.

Bolton Wanderers

De aanvaller had nog een contract bij Bolton Wanderers tot 2011 en was bezig aan zijn tweede seizoen bij de club. De 43-voudig international kwam in 53 duels voor Bolton tot 21 doelpunten.