KOLOMNA - Sven Kramer rijdt zaterdag tijdens het Europees kampioenschap allround op de 5 kilometer in de slotrit tegen teamgenoot Wouter Olde Heuvel. Dat is vrijdag tijdens de loting in Kolomna bepaald.

De titelfavoriet uit Oudeschoot weet daardoor welke tijden zijn concurrenten Enrico Fabris en Havard Bokko hebben geschaatst, hetgeen een voordeel is.

Bokko bindt in rit 15 de strijd aan met de Rus Ivan Skobrev, waarna Fabris een race later tegelijkertijd start met de Duitser Tobias Schneider. Het TVM-duo komt direct daarna op het ijs.

Van Deutekom

Bij de vrouwen werd Paulien van Deutekom gekoppeld aan de Tsjechische titelverdedigster Martina Sablikova. Beide schaatssters rijden in de 11e rit.

Ireen Wüst komt direct daarna in actie, tegen Galina Likhasjova uit Rusland. In de 13e en laatste race verschijnen Renate Groenewold en Katarzina Wojcicka uit Polen op het ijs.

500 meter

De mannen en vrouwen beginnen het Europees kampioenschap met de 500 meter. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur lokale tijd, 11.00 uur in Nederland.