AMSTERDAM - Edgar Davids begint zondag als aanvoerder van Ajax aan de thuiswedstrijd tegen AZ. De middenvelder is voldoende hersteld van de beenbreuk die hij in de voorbereiding op het huidige seizoen opliep. "Davids start in de basis", bevestigde trainer Adrie Koster vrijdag na de training. "We kijken hoe lang hij het volhoudt."

Koster is blij met de rentree van Davids. "Hij kan niet alleen goed voetballen. Hij laat andere jongens ook beter functioneren. Daarom heb ik hem meteen aanvoerder gemaakt.

Na het vertrek van Jaap Stam misten we een dergelijke speler. Ik ben overigens ook heel erg content met de terugkeer van Perez. Ook hij maakt ons sterker"

Problemen

Koster beleeft in de aanloop van het duel met AZ vooral defensieve problemen. Hij kan zondag nog niet beschikken over Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel. Rechtsback George Ogararu is geschorst. "Gelukkig komen Vermaelen en Van der Wiel snel terug", stelde Koster.

"Maar we willen toch nog graag een verdediger aantrekken. Het klopt dat we Bruno Silva er graag snel bij hebben. Maar dan moeten Ajax en FC Groningen natuurlijk wel tot een akkoord komen."