AMSTERDAM - Hedwiges Maduro vertrekt aan het einde van het seizoen bij Ajax. De 22-jarige middenvelder sluit zelfs niet uit dat hij deze maand nog bij een andere club aan de slag gaat.

Maduro ziet geen toekomst meer in Amsterdam omdat de leiding van Ajax een aanbieding voor een nieuw contract heeft ingetrokken.

Technisch directeur Martin van Geel nam dit besluit omdat de international in december nog niet kon zeggen of hij zijn aan het einde van het seizoen aflopende verbintenis wil verlengen.

Aanbieding

"Ik was er nog niet uit", stelt Maduro. "Ajax heeft vervolgens de aanbieding ingetrokken, dus ik heb weinig keus meer. Ik ga weg bij Ajax.

Dat doet pijn, want Ajax is en zal altijd mijn club blijven. Ik zal dan ook niet bij een andere Nederlandse club gaan voetballen. Ik vertrek naar het buitenland. Ik hoop dat het Spanje of Italië wordt."

Vertrouwen

Maduro twijfelde over zijn toekomst bij Ajax omdat hij niet het volle vertrouwen van de clubleiding genoot. "Helaas klopte mijn gevoel.

Een nieuwe trainer kan mij denk ik ook niet meer op andere gedachten brengen. Andere mensen bij Ajax zien het niet in mij zitten", verklaarde Maduro.

EK

De middenvelder sluit niet uit dat hij Ajax nog deze maand verlaat. "Het is voor mij belangrijk dat ik blijf voetballen. Ik wil met Oranje naar het EK.

Ik steek in een goede vorm en denk zelfs dat ik het beste half jaar uit mijn loopbaan achter de rug heb. Het liefst vertrek ik bij Ajax met de landstitel. Maar misschien wil de club deze maand nog een beetje geld aan mij verdienen. Ik weet het niet."

Koster

Trainer Adrie Koster houdt Maduro graag bij de groep. "Met de komst van Perez en Davids heb ik meer mogelijkheden op het middenveld", erkende de oefenmeester.

"Maar door schorsingen en blessures kan ik echt niet iedere week met Gabri, Perez en Davids spelen. We willen bij Ajax het liefst niemand laten gaan. Ook Maduro niet."

Van Geel

Technisch directeur Martin van Geel was niet verrast over het besluit van Maduro.

Hij betreurt het wel dat de middenvelder na de training eerst een aantal journalisten van zijn beslissing op de hoogte bracht. Pas daarna sprak hij met Van Geel en Koster.

"Ik was niet zo zeer verrast over het feit dat Maduro ons gaat verlaten. Wel over de timing en de manier waarop het is gecommuniceerd'', stelt Van Geel.

"Hij heeft mij zojuist al zijn excuses daarover aangeboden.''