AMSTERDAM - Michaëlla Krajicek doet mee aan de Australian Open. Dat maakte de Nederlandse tennisster vrijdag bekend op haar website. De deelname van Krajicek was door een blessure aan haar linkerpols onzeker.

"Ik ben zeker niet voor 100 procent fit, maar na de training van vandaag heb ik toch besloten dat ik er gewoon voor zal gaan", laat Krajicek weten.

Loting

Michaëlla Krajicek speelt in de eerste ronde van de Australian Open tegen Akika Morigami. Dat is de uitkomst van de loting die vrijdag plaatsvond.

In haar loopbaan speelde Krajicek, 33e van de wereld, eenmaal tegen de Japanse, die de 48e positie bezet. In 2005 verloor ze na een spannend duel in drie sets.

Het is nog onduidelijk of Krajicek door haar polsblessure kan deelnemen aan de eerste grandslam van het jaar. Vorig jaar werd Krajicek in de eerste ronde uitgeschakeld.

Henin

Justine Henin, de nummer één van de wereld, wacht in de openingsronde een duel tegen de Japanse Aiko Nakamura. Roger Federer, die de Australian Open de laatste twee jaar op zijn naam schreef, gaat op zoek naar zijn dertiende grandslamzege en begint in de eerste ronde tegen Diego Hartfield uit Argentinië.

Haase

Robin Haase en Matwe Middelkoop zijn vrijdag doorgedrongen tot de finaleronde van de kwalificaties voor het hoofdtoernooi. Haase, als eerste geplaatst in de kwalificaties, was te sterk voor Julian Reister. De 20-jarige Nederlander zette zijn Duitse opponent, na een moeizame eerste set, eenvoudig aan de kant: 7-6 (2), 6-3. In de volgende ronde treft Haase in Simon Stadler weer een Duitser.

Middelkoop

De 24-jarige Middelkoop was Frederico Luzzi uit Italië in twee sets de baas: 6-3, 7-6 (1). Luzzi, als 23e geplaatst, kwam er in de eerste set nauwelijks aan te pas. In de tweede set was Middelkoop in de tiebreak heer en meester en stond Luzzi maar één punt toe. In de laatste ronde treft Middelkoop de als dertiende geplaatste Serviër Viktor Troicki.

Huta Galung

Jesse Huta Galung ging in de tweede ronde kansloos ten onder tegen Wayne Odesnik, de nummer 123 van de wereld. De als elfde geplaatste Amerikaan gunde de 22-jarige Huta Galung in totaal maar drie games: 6-3, 6-0.