AMSTERDAM - Real Madrid is er donderdag niet in geslaagd in de achtste finale van de Spaanse beker te winnen van Mallorca.

In de eerste wedstrijd verloor de Koninklijke op bezoek op het eiland in de Middellandse Zee met 2-1. Oscar Trejo en Juan Arango scoorden voor Mallorca, Gonzalo Higuaín maakte de enige treffer van Real. De returnwedstrijd staat woensdag op het programma.

Sterren

Madrid, de trotse koploper in de Primera División, liet een hoop sterren aan de kant. Zo stond oud-Feyenoorder Jerzy Dudek onder de lat in plaats van Iker Casillas en nam Higauín de plaats in van Ruud van Nistelrooy. Wel was er een basisplaats voor Wesley Sneijder en ook aanvoerder Raúl en Robinho stonden in het veld.

Royston Drenthe zat op de bank en mocht van trainer Bernd Schuster de laatste dertien minuten meespelen. Arjen Robben was afwezig door een blessure.

Kansen

Al na iets meer dan twintig minuten kwam Mallorca op voorsprong, maar nog geen minuut later zette Higuaín zijn ploeg op gelijke hoogte. Vlak na rust zette Arango de eindstand op het scorebord. Daarna kregen Robinho en Sneijder, die in de 66e minuut werd gewisseld voor Javier Balbao, nog kansen op de gelijkmaker, die er uiteindelijk niet kwam.

Atlético

Eerder op de avond was Atlético Madrid in eigen huis niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Real Valladolid.