GRONINGEN - Verdediger Bruno Silva is donderdag niet op de training van FC Groningen verschenen. De rechtsback uit Uruguay is teleurgesteld in de clubleiding die hem niet naar Ajax wil laten vertrekken.

"Het klopt dat hij er vandaag niet was", bevestigt Hans Veldmate, manager technische zaken van de Groningse club. "Hij is wat ontstemd over de huidige gang van zaken."

Terugkeer

FC Groningen wil de selectie in de winterstop graag bij elkaar houden en heeft dat de spelersgroep medegedeeld. "Wij hebben bepaalde ambities en staan er goed voor in de competitie. We willen graag het seizoen met deze spelers afmaken", aldus Veldmate. "Wij hebben contact gehad met Ajax, maar willen ook Silva niet laten gaan."

Zaakwaarnemer Henk van Ginkel denkt dat Silva niet snel op het trainingsveld zal terugkeren. "Hij is zeer standvastig in deze zaak. Hij heeft het goed met zijn familie besproken en wil graag naar Ajax, dat bovendien een substantieel bedrag voor hem wil betalen. Silva hoopt te bereiken dat Ajax en Groningen in ieder geval met elkaar om de tafel gaan."

ZIE OOK:
Bruno Silva stapt in voetsporen Suárez