ESTORIL - Het Nederlands vrouwentennisteam heeft donderdag inEstoril het derde groepsduel in de Fed Cup gewonnen. Hetvrouwendubbel Oremans/Boogert behaalde met gemak het beslissendepunt binnen tegen het koppel O'Riain/Curran: 6-0 6-0. Daardoor wonOranje de wedstrijd met 2-1 en heeft het nog altijd kans op eenpromotiewedstrijd voor de wereldgroep.

Captain Tjerk Bogstra wisselde voor de derde keer in evenzoveelwedstrijden de opstelling. Nadat eerder Kristie Boogert (tegenPolen) en Elisa Tamaëla (Hongarije) als 'tweede' vrouw mochtenspelen, koos Bogstra ditmaal voor de ervaren Miriam Oremans. Eenopmerkelijke stap, aangezien de Berlicumse al officieel afscheidheeft genomen van het toptennis en hooguit in het dubbel wildespelen.

De rentree pakte niet goed uit: Oremans ging in drie setsonderuit tegen Doyle. Eerder had Hopmans Oranje op voorspronggebracht, waardoor het dubbelspel de beslissing moest brengen.Daarin ondervonden Oremans en Boogert weinig tegenstand vanO'Riain/Curran: 6-0 6-0.

Het team van captain Tjerk Bogtstra moet tweede worden in depoule van vijf om de promotiewedstrijd te mogen spelen. Nederlandverloor eerder van Polen en Hongarije. Vrijdag speelt de ploeg delaatste wedstrijd, tegen Groot-Brittannië. Bij winst plaatst Oranjezich mogelijk voor die promotiewedstrijd.