SYDNEY - Het tennistoernooi in Sydney krijgt de gewenste finale. De nummers een en twee van de plaatsingslijst, Justine Henin en Svetlana Koeznetsova, staan vrijdag tegenover elkaar.

De Belgische Henin rekende donderdag in de halve finales af met de Servische Ana Ivanovic. Zij boekte haar 27e zege op rij: 6-2 2-6 6-4.

De Russische Koeznetsova was in de andere halve eindstrijd te sterk voor de Tsjechische Nicole Vaidisova: 7-5 7-6 (4).

Eleni Daniilidou bereikte donderdag de finale van het toernooi in het Australische Hobart. Ze won in de halve finale van de Italiaanse Flavia Pennetta: 6-4 6-3. De Griekse treft in de eindstrijd de Russische Vera Zvonareva, die de Amerikaanse Ashley Harkleroad uitschakelde: 6-2 6-1.

Andy Roddick

Andy Roddick maakt zich op voor zijn derde achtereenvolgende finale in de Kooyong Classic in Melbourne. Bij een temperatuur van 41 graden Celsius versloeg de Amerikaan donderdag de Rus Marat Safin: 6-3 6-3.

De als eerste geplaatste David Ferrer vloog er donderdag uit in de kwartfinales van het toernooi in Auckland (Nieuw-Zeeland). De Spanjaard had geen schijn van kans tegen de ongeplaatste Fransman Julien Benneteau: 4-6 0-6.