MILAAN - Trainer Ronald Koeman was na de uitschakeling in de kwartfinales van de Champions League naar eigen zeggen 'kapot'. "Van het meeleven, maar nog veel meer omdat we het niet verdienden te worden uitgeschakeld. We kunnen onszelf niets kwalijk nemen, zijn steeds teruggekomen. De wedstrijd duurde alleen een paar minuten te lang."

Video: Grote verslagenheid bij Ajax-fansDaarmee refereerde de oefenmeester aan de late treffer van invaller Tomasson, die in blessuretijd de 3-2 maakte en Milan naar de halve finales loodste. Koeman bracht na rust Litmanen voor de aan de enkel geblesseerde Van Damme. "Dat was een logische keus. Jari is balvast en was heel belangrijk. Mede door hem zijn we terug in de wedstrijd gekomen. Ik kan mijn ploeg absoluut niets verwijten. Ik ben trots op mijn ploeg."

Aanvoerder Christian Chivu was woensdag na de uitschakeling eveneens volledig kapot. "Dit is voetbal, dit is het leven. Er kunnen rare dingen gebeuren", zei de Roemeen over de laatste treffer.

Tot in blessuretijd stond het gelijk en was Ajax met de 0-0 van de eerste wedstrijd door. "Ik dacht dat we het zouden halen. Maar ik denk dat we vandaag ervaring misten", analyseerde de aangeslagen verdediger voor de microfoon van de NOS.

"Toen we op -1 en 2-2 kwamen, wisten we niet goed wat we moesten doen. Het ismoeilijk om daarna van de eigen goal te spelen. Het was mogelijk door te komen, maar dit kon ook gebeuren. Ik weet wel dat we hard hebben gewerkt om hier te komen. Iedereen mag trots zijn op en blij zijn met dit Ajax."

Litmanen

Jari Litmanen, de invaller die de 1-1 maakte, sprak van een zware klap. "Dit is topvoetbal", zei de Fin met een strak gezicht. "Ik weet niet helemaal wat er gebeurde in blessuretijd, het ging allemaal heel snel. Opeens lag de bal in het doel. Als je twee keer terugkomt in zo'n moeilijke uitwedstrijd, als je kijkt hoe weinig ervaring we hebben en hoe we hele wedstrijd speelden, dan hebben we het goed gedaan. Maar uiteindelijk kunnen we niets meenemen."

De middenvelder speelde na rust een prima wedstrijd, maar zelf was hij daarover niet verbaasd. "Ik weet zelf wat ik wel en niet kan. Ik heb nooit twijfel gehad over mijn kwaliteiten. Natuurlijk heb ik problemen met mijn fitheid gehad, ik ben lang weggeweest. Maar de laatste tijd heb ik wat speelminuten kunnen pakken en twee weken kunnen trainen. Het gaat weer goed."