ROTTERDAM - Danny Stam en zijn Duitse gelegenheidspartner Leif Lampater hebben dinsdagavond de zesdaagse van Rotterdam gewonnen. Het duo werd op één ronde gevolgd door de Zwitserse wereldkampioenen Bruno Risi en Franco Marvulli.

De beslissing viel in de afsluitende koppelkoers, die begon met Iljo Keisse en Robert Bartko als leiders. Het Belgisch/Duitse koppel werd uiteindelijk derde. Stam omschreef zijn zege als "te bizar voor woorden".

De Noord-Hollander moest donderdag op de eerste avond afscheid nemen van zijn vaste partner Robert Slippens, die last had van een zitvlakblessure.

Moraal

"De moraal was even weg, als je dan toch wint is dat ongelooflijk. Ik beschouw dit als een van mijn mooiste overwinningen ooit."

"Ik wist dat ik goed was, maar eerlijk gezegd: na het wegvallen van Slippens had ik al vrede gehad met de vierde plaats." Stam en Lampater reden nooit eerder samen een zesdaagse.

Peter Schep en de Duitse wegrenner Erik Zabel eindigden als vierde. De zesdaagse haalde opnieuw een bezoekersrecord: in zes dagen bezochten 39.000 mensen Ahoy'.