LONDEN - Chelsea heeft dinsdagavond uitzicht gehouden op de eerste prijs van het seizoen, de niet al te gewilde League Cup.

De Londense club, gehavend door de al afwezige Afrikaanse sterren, won de eerste wedstrijd van de halve finale tegen Everton op de valreep met 2-1.

De zege kwam gelukkig tot stand op Stamford Bridge. Verdediger Joleon Lescott kopte, belaagd door Shaun Wright-Phillips, in de laatste minuut een voorzet van Michael Ballack in eigen doel en bezorgde Chelsea de winst. De thuisclub speelde toen al meer dan een half uur met tien man. De Nigeriaan John Mikel Obi kreeg rood voor een wilde tackle op Phil Neville.

Malouda

Bij Chelsea stond Florent Malouda verrassend in de basis. De Fransman bleek onverwacht snel hersteld van een knieblessure. Hij stelde Wright-Phillips in staat de score halverwege de eerste helft openen. Ayegbeni Yakubu maakte na een dik uur gelijk.

Ver in blessuretijd voorkwam doelman Henrique Hilario dat Lescott Everton, dat de door Zuid-Afrika opgeëiste oud-Ajacied Steven Pienaar miste, opnieuw langszij bracht. De return is op 23 januari op Goodison Park.

De andere halve eindstrijd gaat tussen Arsenal en Tottenham Hotspur.