INDIANAPOLIS - De 63-jarige autosportheld Mario Andretti heeft in Indianapolis een spectaculaire rentree gemaakt in het wedstrijdcircuit.

De voormalige formule-1-kampioen (1978) crashte hard tijdens trainingswedstrijden voor de komende Indy 500. De krasse Amerikaan stapte ongedeerd uit zijn zwaar beschadigde Dallara-Honda.

Op de ovale baan in Indianapolis sloeg Andretti diverse keren over de kop nadat zijn bolide in aanraking was gekomen met afgebroken onderdelen van een andere auto. "Ik heb veel geluk gehad", erkende Super Mario.

Andretti senior keerde op verzoek van zijn zoon Michael (40) terug in de cockpit, omdat de twee vaste coureurs van het Andretti-team door blessures niet beschikbaar waren. De raceveteraan sloot niet uit dat hij ook op 4 mei tijdens de kwalificatie voor de Indy 500 achter het stuur kruipt.

Tweevoudig winnaar Arie Luyendijk wil voor de achttiende keer deelnemen aan de raceklassieker. De Nederlander, die al vele jaren in de Verenigde Staten woont, hoopt zich in het team van Mo Nunn met een G Force-Toyota te kwalificeren.